Novi Sad
17.02.2012.
11:02 > 09:33
Zbog leda na Dunavu novosadski veslački klub "Danubius 1885" pretrpeo je najveću štetu u poslednjih 70 godina.
  • -

    18.02.2012 11:25
    -
    @pope
    zato sto je neki vlasnik jahte prodao ledolomac

    ovo fenomenalna ilustracija stanja nasih 'privrednika'
    tamo gde su bungalovi, nekada su se izvlacili camci i cuvale pokretne kamp kucice.

    kada kupujete jahtu valjda razmisljate sta cete sa njom preko zime.


  • pop

    18.02.2012 10:38
    ledolomci spvaju
    nije mi jasno zasto ledolomci miruju umesto da su odradili svoj posao. posle boja sve budale pametne. a sto se tice vadjenja pontona i brodova pa nisu to igracke pa ce ih nosomo kuci, a zna se da prilikom registracije placamo enormno visoke takse i tu smo mi koji ima\mo brodove i camce kaznjeni za razliku od onih koji letuju koje kud po belom svetu i iznose ovo malo muke od para sto imamo.









  • Robokap

    18.02.2012 09:37
    @Anonimus
    A Hrvati i Madjari ludi pa kod njih ledolomci radili non-stop? Ja sam imao camac u Suseku i na meni je uvek bilo hocu li ga vaditi ili ne. Jesi li video kolika je ta marina? Mislis da su imali love da je izvuku? Koliko znam Danubius je prilicno siromasan klub. A mozda si ti jak pa idi probaj rukama da je izvuces. Ocigledno je da su ostavljeni na cedilu i na milost i nemilost pljuvaca. I sta je sa svim onim kucicama, splavovima i ostalim plovnim objektima koji nemaju veze sa klubom?
  • 18.02.2012 08:25
    ee
    Sedamdesetih godina dok nije bilo restorana na ribarcu i ostalih cuda zna se kao i na tisi camci se vade na suvo ili u zimovnik jel ima kod brodogradilista luka zasto nisu tamo ostavili van toka dunava ako nisu hteli da izvlace napolje to vazi i za restorane na ribarcu ne nego bi da rade cele godine e pa sad razmislite.A danubius jesi uma napravili hale nove sto nisu uneli camce ili izvukli na suvo napolje pa na dvadrveta okrenes naopaceke i dovidjenja sad im svi krivi jel ovakvog leda nije bilo davno pa bilo pre 20 godina al onda narod nije bio lenj nije bilo silnih restorana znalo se gde su im mesta.A i ako neko vec ima restoran odvuci ga u brodogradiliste plati zimovnik ako ima tamo i kraj
  • 18.02.2012 08:04
    Teodosije III
    Vidim ima mnogo zluradih komentara. Veslacki klub se izdrazava od naplate vezova. Tamo su veliko brodovi i oni nemaju gde da ih izvuku.
  • Bole

    18.02.2012 07:16
    Mnogo ste pametni svi koliko vidim nisu stradali camci kluba nego pojedine gradske gospode koja drzi camce na pontonu Danubiusa pa jel treba Drzava i Lucic da im vade brodice iz vode a toboze nisu znali da je led na dunavu vec dve nedelje.Ovakav ponton nije predvidjen za toliki broj brodica led je pokidao i ponton i brodice koje stoje zaledjene od pojave leda na dunavu.
  • sale novosadjanin

    17.02.2012 22:09
    smesno
    pa imali su obavestenje 3-4 dana ranije,da je ovakav scenario moguc.
    zasto nisu ponton i camce izvukli napolje?
    zao mi je,ali za ovo je kriva uprava kluba.
    mogli su preko interneta saznati za vreme,temperature,vodostaj,temperaturu reke,kretanje santi...preko interneta i stabova u madjarskoj i hrvatskoj.
    sada ruku u novcanike i sami placajte!
  • 17.02.2012 20:10
    Ne može led mostovima ništa, uticaj leda je uzet u obzir prilikom projektovanja. Jedino čiji stubovi nisu možda otporni je most Duga, ali verujem nije ni on ugrožen. Stubovi na koje je postavljen su mnogo stari i pošto su do sada izdržali izdržat će i dalje.
  • 17.02.2012 19:09
    @Robokap
    Jok, trebali su samo da ih izvade iz vode!
  • зики

    17.02.2012 17:44
    веслачки клуб
    ова васт је за Риплија!
  • Pera

    17.02.2012 17:09
    Karlovci
    Pitajte karlovcane gde su njihovi pontoni. Na suvom bezbedni.
  • Robokap

    17.02.2012 16:58
    ledolomci
    Gde su nasi ledolomci? Jedino su oni tu mogli nesto da urade. Jel treba led da nam skemba mostove? Danubius je sportsko drustvo, da nisu mozda deca trebala da sednu u camce i razbijaju led?
  • Ne verujem

    17.02.2012 15:28
    Ko bi reko da G-din Lučić po zanianju kikbokser ne zna šta se može desiti u sportovima na vodi. Sledeći put stavite veslača na čelo kik boks kluba pa nek se biju veslima. Sramota i nestručnost su potka po kojoj veze vladajuća garnitura.
  • Nick

    17.02.2012 13:03
    cuvati svoje i misliti malo unapred...
    ...a da vam je na vreme palo na pamet da camce i ponton izvucete na suvo do proleca?
    Ili je lakse uzdati se u srecu, pa posle ocekivati pomoc institucija?
  • 17.02.2012 12:28
    !!!
    "On napominje da ništa nije upućivalo na to da će doći do ogromne štete, a da pitanje njenog mogućeg sprečavanja treba postaviti institucijama koje se bave bezbednosti na Dunavu."
    I vas je iznenadio "sneg" u februaru....cccc
    A što ste dobili dopis pre dvadesetak dana da se sve skloni sa Dunava jer se očekuje formiranje leda, to se ne računa, jel da?
    Ja predlažem da se okrive: Amerika, masoni, EU, Milošević......
  • Lala Podunavac

    17.02.2012 12:22
    Led
    Ostavili ste na milost i nemilost imovinu kao da je drzavna! Ko je trebaao da skoloni svoj brod?
  • Arsenije

    17.02.2012 12:15
    ne znanje ili bahatost
    Kazu iznenadio ih led.Kada vozac na uzbrdici ostavlja vozilo bez podignute rucne kocnice, pravi veliku gresku ili neko mora da ga obavesti da je tu uzbrdica.
    Sve njih treba kazniti za izazivanje opste opasnosti i ugrozavanja materijalnih doara i ljudstva.Prijave kapetanima i upravljacima plovila a ne da pluju po drugima.
  • V

    17.02.2012 11:55
    Gosn. Lučić napominje...
    "On napominje da ništa nije upućivalo na to da će doći do ogromne štete, a da pitanje njenog mogućeg sprečavanja treba postaviti institucijama koje se bave bezbednosti na Dunavu. "

    Da, nista nije upucivalo...Pa nije se led odjednom , preko noci stvrio na Dunavu! Danima je pakleno hladno, i danima pre tpoge je najvljivan ladni talas. Ako to nekom nije dovoljno da se zabrine za svoju imovinu u vodi... to onda pokazuje kako je do te imovine dosao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna